Kodin arvoista -blogi

Pliisu on päihitetty – persoonalliset asunnot käyvät nyt kaupaksi

Mitä valkoisempi, sitä varmempi – vai onko? Jo pitkään trendinä pysytellyt vaalea, toisinaan myös mustalla terästetty koti on vihdoin kohdannut haastajan, sillä selkeä tuulenvire puhaltelee persoo­nallisempaan suuntaan. 

Vuosia sitten hurahdimme vaalean hillittyyn lumoon, ja siitä lähtien asunnot on pitkälti remontoitu valkoisen, harmaan ja beigen sävyin. Rauhoittava vaalea luo tilan ja valon tuntua, ja neutraaliin taustaan on tarvittaessa helppo yhdistää huonekaluja ja sisustusesineitä. 

Osin ajatuksen takana on myös ollut se, että neutraali koti kävisi myöhemmin helpommin kaupaksi. Takaraivossa nakuttanut “entä jos” onkin varmasti torpannut lukuisia ihania sisustus­ideoita. 

Myös asuntojen myynti­remonteissa vanhat pinnat saavat herkästi vaalean värin ylleen. 

Entisöinnin ja yksityiskohtien taikaa

Oman näkemykseni mukaan valkoiset kodit ovat pikkuhiljaa väistymässä, ja olemme muutenkin kulkemassa kohti persoonallisempaa tyyliä. Tilalle ovat astuneet luonnollisuus ja mielenkiintoa herättävät yksityiskohdat sekä räiskyvät värit. 

Ekologisuus ja kierrätys ovat kasvavana trendinä asuntomaailmassakin. Mielestäni erityisen ihania ovat kodit, joissa on hyödynnetty asunnon omaa aikakautta niin sisustuksessa kuin remontoinnissa. 

Esimerkiksi 60-luvun asunnoissa alkuperäiset kaapinovet kultaisine lankavetimineen tai kauniit tammiset väliovet taitavasti entisöityinä ovat hurmaavia yksityiskohtia – ja parhaimmassa tapauksessa ne voivat ratkaista jopa ostopäätöksen.

Sykleinä kiertävät vuosi­kymmentrendit näkyvät myös asunnoissamme. Tällä hetkellä on havaittavissa selkeitä vaikutteita 70-luvulta, ja 80-luvulta tutut kaarevat muodot ovat ilahduttavasti jälleen palaamassa. 

Remontoitko itseäsi vai tuntematonta ostajaa varten?

Pinterest, Instagram ja muut somepalvelut sekä sisustusohjelmat ja -lehdet pursuavat toinen toistaan ihanampia ja myös erilaisia koteja, joista ihmiset ammentavat ideoita. Havaintojeni perusteella persoonallisemmat ratkaisut kiinnostavat aiempaa enemmän myös useampaa asunnonetsijää. 

Uskaltaako nyt siis remontoida vähän rohkeammin? Jos asunto on tarkoitus remontoida ja myydä heti, luottaisin itsekin suhteelliseen neutraaliin värimaailmaan, mutta lisäisin piristäviä ja kiinnostavia yksityiskohtia. 

Mikäli asunnossa aikoo itse asua, siitä on mielestäni tärkeää tehdä omannäköinen – ikioma koti.

Rohkeasti vain väriä kehiin – valkoisen ja harmaan on aika väistyä taka-alalle!

Pinnalla nyt 

  • rohkeat värit sekä sisustuksessa että materiaaleissa
  • 70- ja 80-luvun vaikutteet
  • ekologisuus, kierrätysmateriaalit
  • kodin entisöinti tai remontointi aikakauden mukaan
  • luonnollisuus, puu materiaalina

Kirsi Aho
Lockmer LKV 

Sisutustrendejä tarkasti seuraava ja persoonallisia koteja rakastava asuntomyyjä.

Takaisin blogiin »

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!